Kulinarika
Hitro iskanjeNadaljuj

Kulinarika

Gostišče Pevc je priznana domača gostilna z več kot 60-letno družinsko tradicijo. Pri Pevcu radi pogostimo tako individualne goste, kot tudi majhne in večje zaključene družbe (do 80 oseb).

V naši kuhinji se nadaljuje kulinarično nasledtvo 3. generacij domačih kuharic, pripravljamo hrano, kot so jo delale naše babice. Pri pripravi jedi se trudimo, da uporabimo kar največ svežih sezonskih sestavin (čemaž, šparglji, zelje, sveži jurčki, borovnice, začimbe; pehtran, majaron, bazilika,...) in jim dodajamo kanček sodobnega okusa. Po predhodnem dogovoru lahko oblikujemo meni po vašem okusu.


Image title
Naše posebnosti / specialitete:
  • zgornjesavinjski želodec
  • zgornjesavinjski žlinkrofi
  • čemaževi žlinkrofi
  • štruklji (sladki / slani)
  • gobova juha z ajdovimi žganci
  • goveja juha z domačimi rezanci
  • telečja krača s prilogo
  • domače klobase s kislim zeljem / jota
  • postrvi iz Savinje
  • ajdnek
  • štrudl (jabolčni zavitek)
V poletni sezoni vsak petek pečemo jagenjčka in odojka na ražnju, na star ogenj. Za gurmane pa priporočamo, da si rezervirate slastno pečeno telečjo kračo s pečenim krompirjem iz domačega vrta.

Vnaprejšnje rezervacije so željene, sprejemamo pa tudi večje avtobusne skupine in zaključene družbe.

Pa dober tek!


Gostišče Pevc & Hostel Ljubno / Zgornja Savinjska dolina / 031 411 666