Gostišče Pevc je priznana domača gostilna z več kot 60-letno družinsko tradicijo. Pri Pevcu radi pogostimo tako individualne goste, kot tudi majhne in večje zaključene družbe (do 80 oseb).
V naši kuhinji se nadaljuje kulinarično nasledtvo 3. generacij domačih kuharic, pripravljamo hrano, kot so jo delale naše babice. Pri pripravi jedi se trudimo, da uporabimo kar največ svežih sezonskih sestavin (čemaž, šparglji, zelje, sveži jurčki, borovnice, začimbe; pehtran, majaron, bazilika,...) in jim dodajamo kanček sodobnega okusa. Po predhodnem dogovoru lahko oblikujemo meni po vašem okusu.
Naše posebnosti / specialitete:
zgornjesavinjski želodec
zgornjesavinjski žlinkrofi
čemaževi žlinkrofi
štruklji (sladki / slani)
gobova juha z ajdovimi žganci
goveja juha z domačimi rezanci
telečja krača s prilogo
domače klobase s kislim zeljem / jota
postrvi iz Savinje
ajdnek
štrudl (jabolčni zavitek)
V poletni sezoni vsak petek pečemo jagenjčka in odojka na ražnju, na star ogenj. Za gurmane pa priporočamo, da si rezervirate slastno pečeno telečjo kračo s pečenim krompirjem iz domačega vrta.
Vnaprejšnje rezervacije so željene, sprejemamo pa tudi večje avtobusne skupine in zaključene družbe.